top of page

Den usynlige stress

Glemmer du, så husker din krop

Gravid og stress

Er du gravid og stresset? Måske du kender en, som er gravid og stresset? Så skal der handles! Stressen kan nemlig skade det ufødte barn fordi den gravide overfører sin stress til fosteret. Ifølge flere fagfolk er tiden i livmoderen formentlig den mest betydningsfulde periode i et menneskes liv (kilde: Alt om psykologi).


Barndommen og stress
Det er ikke kun mobning i barndommen, der kan give mén og mentale problemer senere i livet. Det kan stressfulde oplevelser også. En barndom med stressfulde oplevelser påvirker barnet, og det sætter sig i kroppen. Vælger du ikke at gøre noget, er der meget at miste, for stresspåvirkningerne fra barndommen trækker tråde op gennem voksenlivet, og stress vil påvirke én langt mere. Kroppen husker, hvad barnet kan have fortrængt - fx. trusler, at blive nedgjort, mobning osv.  Du skal tage det alvorligt, og du gør klogt i at handle på det.


Overgangsalderen og stress

Kære mand, du skal også være opmærksom. Overgangsalderen i sig selv kan ikke udløse stress, men der er sammenfald med symptomerne i overgangsalderen og symptomerne på stress. Derfor kan du godt blive snydt af stressen. Hvis du er stresset i forvejen, kan du opleve, at de forandringer, der kommer i overgangsalderen, kan blive forstærket.

Hvis du er i tvivl – er du ikke i tvivl.

Som specialist i stress og mental sundhed hjælper jeg dig med at få klarhed over dit stressniveau og med at komme ud af din stress. Med evidensbaseret viden og effektive værktøjer skal vi nok få dig på ret køl igen.

Kontakt mig for en kort snak om, hvordan du kommer videre herfra.

Den usynlige stress: Service
bottom of page